Ladies@thepool

21 maart 2016

LEES OOK:

Op 27 februari organiseerde Vrouwenklap in samenwerking met Stad Oostende, FMDO, Klein Verhaal en Farys voor de eerste keer een “Ladies@thepool”. Het zwembad was enkel open voor vrouwen. Zelfs het personeel en de redders waren allemaal vrouwen.


We trokken er met de cursisten van De Boterham naartoe om zelf van deze activiteit te genieten en om wat reacties van de deelneemsters te sprokkelen. Hoewel we mooi op tijd waren, was het al heel druk aan het zwembad. De goodiebags met cadeautjes waren direct uitgedeeld. Ook daarna was het nog even wachten om allemaal naar binnen te kunnen. In totaal waren er zo’n 350 vrouwen, zowel Belgische vrouwen als vrouwen van vreemde origine. Dit waren de reacties:


Chadia (Marokko): Ladies@thepool was echt heel leuk. Ik heb gezwommen en ik ben naar de sauna geweest. Ik heb ook manicure laten doen. Er waren heel veel vrouwen van verschillende landen. Ik heb gesproken met vrouwen uit Syrië, Irak, Marokko en België. Het was een fantastische avond. 


Liza (Ingoesjetië): Ik ben met mijn kleindochter naar Ladies@thepool geweest. Mijn lerares had ons aangemoedigd om deel te nemen. We hebben gezwommen en we zijn naar de sauna geweest. We hebben er echt van genoten. 


Leen (België): Dit was een super-evenement! Ik woon in Brugge, maar een vriendin uit Oostende had me uitgenodigd. Ik was al fan van het gelijkaardige initiatief “ladies@themovies”, maar dit concept was nieuw voor mij. Het was een heel leuke avond, met een initiatie aquagym en aquaspinning. Daarnaast konden we kennis maken met een aantal Oostendse initiatieven en kregen we een drankje aangeboden. De slippers die we kregen zijn een leuk aandenken. Proficiat aan de organisatoren. Dit is zeker voor herhaling vatbaar.  


Markha (Tsjetsjenië): Ik kan niet zwemmen, maar mijn medecursisten van De Boterham hebben me toch overtuigd om mee te gaan naar Ladies@thepool. Terwijl zij zwommen, genoot ik van een kopje Marokkaanse thee. Ik heb ook een Belgische vrouw ontmoet die ik anders dagelijks op de bus zie. We hadden nog nooit met elkaar gesproken, maar nu kwam ze bij mij zitten om met mij te praten. Wat een leuke ontmoeting! Ik ben er zeker van dat we vanaf nu ook op de bus met elkaar zullen babbelen. 


We kijken alvast uit naar de volgende editie!