De bibliotheek is voor iedereen!

26 november 2019

Vorige week trokken de cursisten van de cursus "Academisch Nederlands" niveau 2.1 naar de hoofdbibliotheek van Oostende. Ze  kregen er een interessante rondleiding en een blik achter de  schermen. Cursist Eva Albert schreef een vlot verslag over deze uitstap!


“De bibliotheek is voor iedereen” zegt de enthousiaste medewerker Mia van de bibliotheek Kris Lambert te Oostende.

Op dinsdag 26 november hebben we samen met onze lerares Lies een rondleiding in de bibliotheek gekregen. Mia stond ons al op te wachten.

Ze liet ons eerst de kinderhoek zien, waar baby's vanaf nul jaar speciale boekjes kunnen 'lezen'. Maar de bibliotheek is niet alleen voor baby's, het is voor mensen van alle leeftijden.

Toen toonde ze ons de boeken voor anderstaligen. Daar kan je studieboeken vinden voor elk niveau; gemakkelijke en moeilijke.

Er is ook een afdeling met cd's en dvd's; muziek en films voor kinderen en volwassenen in het Vlaams, Engels en Nederlands. Je kan de computers ook 90 minuten gratis gebruiken.

Boven is er ook een stiltekamer waar je kan lezen, studeren en soms slapen. Tijdens de rondleiding ontmoetten we de 'boekendokter' en de medewerker die de boeken kaft. Daarna bezochten we de archieven en hebben we de rondleiding beëindigd.

Kortom, je moet lid worden! Waarom? Omdat je er keuze hebt uit honderden boeken, cd's, films en strips. Omdat ze leuke activiteiten organiseren rond literatuur, taal en muziek. Hoeveel kost het? Helemaal gratis! Voor iedereen!


Info:

Wellingtonstraat 17

8400 Oostende

059 29 51 51

bibliotheek@oostende.beLEES OOK: