Belgische pannenkoeken

7 maart 2013

Souvenirs uit mijn land  

Van Dieppe naar Oostende

Butternut cake          

    

LEES OOK:

We hebben al veel exotische recepten voorgesteld, maar nog nooit een Belgisch recept. Hoe maak je nu die heerlijke Belgische pannenkoeken? Vergeet ze nadien niet op te rollen en met de hand te eten. Smakelijk!



Ingrediënten



-   200 gr zelfrijzende bloem


-   25 cl spuitwater + 25 cl halfvolle melk


-   1 pakje vanillesuiker


-   3 eieren


-   boter of plantaardige olie



Bereiding



1.   Zeef de bloem en meng ze met de suiker.


2.   Maak een kuiltje waarin je de eigelen en de melk met spuitwater door elkaar klopt.


3.   Meng langzaam met de bloem tot een homogene massa.


4.   Voeg er daarna de stijfgeklopte eiwitten toe (zachtjes onder de deeg mengen.)


5.   Bak in een hete beboterde pan dunne pannenkoekjes. Zet het vuur niet te hoog.


6.   Bestrooi de pannenkoeken met suiker, confituur, choco… en rol ze op.