Amerikaanse cheesecake

16 oktober 2012

Souvenirs uit mijn land  

Van Dieppe naar Oostende

Butternut cake          

    

LEES OOK:

Sheila Dickinson verklapt ons het recept voor een heerlijke cheesecake (kaastaart). Zeker de moeite waard om een feestdag of verjaardag mee uit te pakken. Sheila gebruikt een ‘springvorm’ om de taart in te bakken.



Ingrediënten



Voor de korst:


1 1/2 kop vermalen Petit Beurre koekjes


1/3 kop witte suiker


1/3 kop cacao poeder


1/3 kop gesmolten boter (ongeveer 80 gram)



Voor de taart:


700 gram platte kaas (bijvoorbeeld Philadelphia kaas)


1 blik gecondenseerde melk


3 volledige eieren


2 koffielepels vanille extract



Bereiding



     1. Verwarm de oven voor op 150°.


     2. Meng de vermalen koekjes met de suiker, de boter en de cacao.


     3.Leg dit mengsel in de springvorm. Leg een bodem en een rand. Druk goed aan.


     4.Klop de kaas tot een vloeibaar mengsel. Giet er voorzichtig de gecondenseerde melk bij. Blijf roeren. Doe er het vanille extract en de eieren bij. Meng alles goed.


     5.Bak de taart gedurende één uur in de oven op 150°. Zet na een uur de oven uit, maar laat de taart nog een uur in de oven staan om af te koelen. Doe de oven gedurende deze twee uur niet open! Laat de taart verder afkoelen in de koelkast.