Voetbal op school

18 juni 2016

Ik voel me nuttig als scheids          

Sportieve leerkrachten     

    

LEES OOK:

Op school ontmoeten we heel wat sportieve cursisten. Lerares Petra heeft heel wat voetballers in haar klas. Zo beslisten ze om samen een ploeg te vormen. Ze trainen elke week en hun eerst toernooi was alvast een succes.


Petra: Heel wat Syrische cursisten kwamen met de vraag waar ze in Oostende konden voetballen. Ik bezorgde hen een lijst met alle voetbalclubs in Oostende en omstreken. Omdat het niet zo gemakkelijk was om lid te worden van een club en omdat de cursisten samen wilden spelen, beslisten we om zelf een schoolploeg te vormen. In maart gingen we naar de Sportdienst van Oostende op zoek naar een zaal. Via de Sportdienst huren we sindsdien elke donderdag de Spuikom voor 10 euro per uur.


Toen ik zag dat Dominique Lubaki van Multi Mondo ploegen zocht voor een multicultureel voetbaltoernooi, vroeg ik aan de spelers of ze wilden deelnemen. Iedereen was meteen enthousiast. Zo hadden we ook een doel tijdens de trainingen. Dominique komt vaak langs als scheidsrechter en ook de zaalwachters  geven graag tips aan de spelers.


Adnan: Op zondag 22 mei namen we deel aan een multicultureel toernooi in Oostende. Er waren twee ploegen uit Sijsele, een ploeg uit Wingene, Carpe Diem, KV Oostende en onze ploeg.


We waren zenuwachtig voor de match, maar op het veld ging het goed. De eerste match wonnen we tegen Carpe Diem met 6-0. De tweede match tegen Sijsele 2 wonnen we met 1-0. Na alle matchen mochten we de finale tegen Sijsele 1 spelen. We verloren jammer genoeg tegen deze sterke Afrikaanse ploeg, maar we waren toch trots op onze prestatie. Het was een leuke ervaring, want ook onze vrienden en familie kwamen supporteren. Hopelijk kunnen we in de toekomst blijven trainen en toernooien spelen.


Veel succes!