Qaraqish uit Egypte

6 juni 2016

Mandeeq  

Belgisch-Syrische familie         

Kolona Maan  

Shakshuka uit Egypte          

LEES OOK:

Qaraqish is een heerlijk dessertje uit Egypte. In andere Arabische landen wordt dit koekje vaak ma’mool genoemd. Zeker op het einde van de Ramadan is dit een ideaal koekje. Ebtsam leert het ons maken.   


Ingrediënten


     -     één kilo tarwebloem

     -     een halve kilo boter

     -     sesamzaad

     -     anijs (fijn)

     -     250 gram dadelpuree

     -     één zakje vanillesuiker

     -      olijfolie

     -     één koffielepel gist

     -      3/4 glas melk


Bereiding


     1. Meng de tarwebloem met anijs en de gist.

2. Smelt de boter en doe de warme boter bij de tarwebloem.

3. Roer goed tot een egaal mengsel. Doe er de melk bij.

     Laat het deeg een uur rusten.

4. Meng de dadelpuree met een zakje vanillesuiker.

5. Rol het deeg uit op een grote bakplaat.

6. Duw met je hand kleine putjes en leg de dadelpuree erin.

7. Plooi het deeg dicht en snijd aparte koekjes.

8. Versier de qaraqish met sesamzaadjes.

9. Bak de qaraqish 30 minuten in de oven op 200 graden.


Smakelijk!