Koekjes bakken en versieren

21 maart 2014

Koekjes versieren voor Valentijn  

Butternut cake               

    

LEES OOK:

Heb je de workshop van Angelina gemist? Geen probleem! Angelina verklapt ons haar recept zodat we ook thuis koekjes kunnen bakken en versieren. Dit is een leuke activiteit om met de kinderen te doen.



Met dit recept maak je ongeveer 25 middelgrote of 12 grote koekjes. De vormpjes kan je in heel wat hobbywinkels kopen.



Ingrediënten:


- 200 gram ongezouten boter

- 200 gram suiker

- 1 ei

- 400 gram gewone bloem



Bereiding:


1. Mix de boter en suiker met een elektrische mixer tot je een zachte textuur krijgt.

2. Klop het ei zachtjes en voeg het toe aan het mengsel

3. Gebruik een zeef om de bloem toe te voegen.

4. Zet de mixer op een lage snelheid om het deeg te mengen.

5. Mix tot je een mooi, glad deeg krijgt.

6. Rol het deeg tot een bol en pak in met plastic folie.

7. Zet het deeg minimum 2 uur in de koelkast.

8. Strooi wat bloem op de tafel en leg het deeg erop. Kneed het zachtjes.

9. Rol het met een deegrol uit tot een gelijke dikte van ongeveer 5 mm.

10. Snijd de gewenste vormpjes uit.

11. Leg de vormpjes op bakpapier op een bakplaat. Laat ze nog 30 minuten staan.

12. Verwarm de oven op 180°.

13. Bak de koekjes 6 tot 10 minuten totdat de randen goudbruin kleuren.

14. Neem de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen.

15. Als je de koekjes in zilverpapier inpakt en op een droge, koude plaats bewaart, kan je ze ongeveer vier weken houden.



Ingrediënten voor de icing (versiering):


- 180 ml warm water

- 5 soeplepels merenguepoeder

- 1kg poedersuiker



Bereiding:


1. Meng de poedersuiker met het water en het merenguepoeder.

2. Mix met een standmixer gedurende 10  minuten aan een lage snelheid.

3. Doe de icing in een spuitzak en begin de koekjes te versieren.



Veel plezier en smakelijk!