Bihon noedels uit de Filippijnen

7 december 2012

Sushi uit Japan              

Kagandahan     

LEES OOK:

Lisa Sanje verklapt ons het recept van haar heerlijke bihon noedels.



Ingrediënten (voor 4 personen)


- 220 gram bihon noedels


- 250 gram kipfilet in kleine reepjes


- 3 eetlepels maïsolie


- 2 teentjes knoflook


- 1 sjalotje


- 120 gram wortels in kleine reepjes


- 100 gram bleekselder fijngesneden


- ½ stengel prei of pijpajuin in kleine reepjes


- 3 eetlepels sojasaus


- 1 eetlepel vissaus


- ¼ theelepels gemalen zwarte peper


- 1 ½ liter water



Bereiding


1. Leg de bihon noedels 5 minuten in een kom met koud water. Giet daarna het water weg en laat de bihon noedels uitlekken.


2. Verhit de olie in een wokpan en bak de look en ajuin eventjes aan.


3. Voeg de kipfilet toe en roerbak het geheel 1 minuut op het laagste vuur.


4. Voeg de wortel toe en laat even bakken.


5. Voeg het water eraan toe en breng op smaak met sojasaus, vissaus, peper en laat nog twee minuten koken.


6. Roer de bihon noedels eronder en blijf roeren tot het water verdampt is.


7. Voeg de prei en bleekselder eraan toe en roer alles goed onder.


8. Serveer warm.