Pannenkoeken eten in Bejing?

3 juni 2013

Yosakoi  

Belgisch-Syrische familie                   

     

    

LEES OOK:

Ik ben Xiaoyu Lin. Ik kom uit China en ik woon sinds 2003 met mijn Belgische man en onze zoon in België. Ik leer Nederlands in CVO DE AVONDSCHOOL. Ik wil jullie iets over mijn land China en de stad Beijing vertellen.


China is het vierde grootste land van de wereld. Daar wonen de meeste inwoners van de wereld. China heeft een grote geschiedenis en een rijke cultuur. De spectaculaire  architectuur is wereldberoemd. Chinezen zijn slim en enthousiast. Ik ben trots dat ik Chinese ben. Vandaag de dag trekt China meer en meer westerlingen aan om het land te bezoeken. Hier stel ik één van de belangrijkste toeristische steden in China aan jullie voor: Beijing.


Beijing is de hoofdstad in China. Als je in Beijing bent, moet je zeker de Grote Muur bezoeken. Het is een van de beroemdste monumenten in de wereld. Hij is meer dan 2000 jaar geleden gebouwd. De Grote Muur was een verdedigingsmuur. Meer dan half miljoen arbeiders bouwden honderden jaren aan de muur. De Grote Muur is 8.850 kilometer lang en volgt het landschap zoals rivieren, heuvels en bergen.


Na een bezoek aan de Grote Muur stap je naar de Verboden Stad (paleismuseum) van waaruit de Chinese keizers van de Ming tot de Qing-dynastie (met 24 keizers) hun rijk bestuurden. Het gebouwencomplex is versierd met verschillende beelden van keramiek.  In het paleis bevinden zich onder meer de bakkerij,  het naaiatelier, de wapenzaal, de stallen en een drukkerij… Opvallend is de symmetrie en de harmonie in bouwstijl.


De prachtige en kleurige “Tempel van de Hemel” (Tiantan) was de plek waar de keizer van de Ming tot Qing-dynastieën offers brachten en baden voor een goede oogst. De drie belangrijkste constructies van “de Tempel van de Hemel” liggen op een centrale noord-zuidas en worden omgeven door bomen en tuinen. Een deel van de bomen hier, meestal cipressen, zijn vele honderden jaren oud.


De “Beijing Opera” is een populaire opera in Beijing en ook in andere steden. In Nederland en België wordt “Jing opera” vaak tijdens de Chinese nieuwjaarsvieringen gespeeld. De performers dragen Chinese traditionele kostuums. Het is echt een uniek spektakel.


Een typisch en beroemd recept  is “Beijing eend”. Het gerecht gaat terug tot de Yuan-dynastie, en in de 15e eeuw was dit het favoriete gerecht van de keizer van de Ming-familie. Ook nu nog houden veel mensen van dit gerecht. De kok snijdt de bereide eend in heel fijne sneetjes terwijl  je aan tafel zit. Je neemt een dun pannenkoekje en je er legt het vlees met wat groene uien erop en je giet er nog een beetje saus op. Dan rol je alles samen. Het is super lekker!


Prettige vakantie en tot in Beijing!