Alle nieuws uit Oostende

28 november 2016

"Ik voel me nuttig als scheidsrechter"            

     

    

LEES OOK:

Op 9 maart brachten we met onze redactie een bezoek aan de Dienst Communicatie op het stadhuis van Oostende. We hadden er een leuk gesprek met Tim Heddebauw en Heidi Stubbe. Ze vertelden ons over hun tijdschriften en publicaties.


Wat doet de Dienst Communicatie van de stad?


De Dienst Communicatie zorgt voor alle communicatie tussen de stad en de burgers. We werken hier met vijf mensen. We schrijven artikels om iets bekend te maken aan het publiek. Ons officiële stadsmagazine heet “De Grote Klok”. De Grote Klok houdt ons op de hoogte van alle informatie, nieuwe projecten, nuttige weetjes, activiteiten en specifieke thema’s zoals veiligheid, gezondheid…


We zijn ook verantwoordelijk voor het tijdschrift “Uit in Oostende”. Dit maandelijkse tijdschrift is vooral gericht op vrije tijd in Oostende. We publiceren ook themabrochures zoals “verhuizen”, “honden in de stad”…


Hoelang bestaat het tijdschrift “De Grote Klok”?


Het tijdschrift bestaat sinds 1993. We proberen altijd te vernieuwen. Dit jaar hebben we het formaat aangepast. Vroeger hadden we een A4 formaat en nu is het tijdschrift kleiner en compacter. Het spreekt de mensen meer aan.


Waarom heet het tijdschrift “De Grote Klok”?


“De Grote Klok” komt van de uitdrukking “iets aan de grote klok hangen”. Dit betekent: iets vertellen of bekend maken. Ons doel is om alle Oostendenaren te informeren en op de hoogte te houden van alle nieuws uit het stadhuis.


Hoeveel keer per jaar wordt De Grote Klok gepubliceerd?


Het tijdschrift verschijnt elke twee maanden. Heel Oostende krijgt het in de brievenbus. Je kan het tijdschrift ook vinden in de ontmoetingscentra, stadhuis, bibliotheek… “De Grote Klok” heeft een oplage van 50000 exemplaren.


Waar halen jullie de informatie?


We gaan zelf op zoek naar informatie en we krijgen veel tips en berichten. We interviewen ook heel wat mensen. We schrijven over cultuur, sport, politie, veiligheid… We brengen geen politieke boodschappen en we publiceren ook geen reclame. We willen zo neutraal mogelijk informatie brengen. We kijken ook altijd in de toekomst. We schrijven artikels over activiteiten die nog moeten plaatsvinden. We schrijven nooit een verslag over activiteiten die al voorbij zijn.


Zijn jullie ook online te vinden?


Ja, je vindt ons online en op Facebook (Stad aan Zee). Je kan het tijdschrift online lezen en downloaden op www.oostende.be. Ook op Twitter zijn we actief (@stadaanzee).